Trainingen & workshops

Op zoek naar wat ik voor uw project kan betekenen? Hieronder staat een overzicht van verschillende workshops die ingekocht kunnen worden. Bij interesse kunt u contact leggen via het contactformulier op deze pagina. 

Bucket drumming

Hoe is het om muziek op een fysieke manier te vertolken zonder te veel woorden te gebruiken en de muziek voor zichzelf te laten spreken? De workshop bucket-drumming combineert het allemaal! In een spel met call/response, lichamelijke communicatie gecombineerd met ritme en muzikale spelletjes biedt deze workshop een 45/60 minuten muzikaal plezier. Waar ruimte is om met elkaar te werken aan ritmische ideeën, mee te trommelen met bestaande muziek of tijd te besteden aan teambuilding. Natuurlijk zijn meerdere sessies achter elkaar mogelijk

Vocale kucheza in de klas

In een werkveld waar improvisatie bijna niet in het onderwijs voorkomt, biedt het vak muziek ruimte om te experimenteren met nog niet bestaande ideeën. Door in deze workshop de experimentatie met de stem, lichaam en spel op te zoeken, creëert dit een omgeving waarin het delen van muzikale ideeën veilig kan gebeuren. Hierdoor kan de verantwoordelijkheid van het muzikale product ook bij de leerling kan liggen en wordt er gewerkt met een dynamiek die bij geen ander regulier schoolvak voorkomt: een gedeelde verantwoordelijkheid voor het proces en product, door een traject waar de leerling muzikale creatieve keuzes maakt. Dit hangt samen met de achterliggende filosofie van The Intelligent Choir, waar kucheza (de muzikale speeltuin) centraal staat. Meer info over de achtergrond van deze filosofie en manier van werken is te vinden in de masterthesis Vocale kucheza in the classroom. (Te vinden via onderstaande knop)
De workshop is te geven in een werksessie van 120 minuten of een traject van meerdere sessies. 

Teamtraining inspirerende muzikale werkvormen

Op zoek als team naar praktische muzikale werkvormen die meteen in de klas toe te passen zijn? In een werksessie van 2,5/3 uur neem ik u mee in verschillende uitdagende werkvormen die op verschillende niveau's in het basisonderwijs toepasbaar zijn. Of u als school nou een groot instrumentarium heeft, of niet, er valt altijd een uitdagende muziekles te geven! In deze workshop komen verschillende werkvormen met betrekking tot allerlei muzikale domeinen langs, zoals spelen, luisteren, zingen, bewegen en vastleggen. De inhoud hiervan kan natuurlijk aangepast worden per workshop. Ik ga graag met u in gesprek! 

 

Workshop op maat

Via Key-beats ben ik inzetbaar voor een breed scala aan projecten. Naast dat ik zelfontwikkelde workshops en trainingen heb ontwikkeld, die hierboven te vinden zijn, is het opzetten van een project op maat ook mogelijk. Een workshop of training op locatie, het ontwikkelen van lesmateriaal, coaching-sessies voor optredens, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk bij 'andere muzikale werkzaamheden' of in het portfolio voor inspiratie en voorbeelden van projecten uit het verleden.