Biografie

Vanaf jongsafaan is Kevin als bezig met muziek. Vanaf 2 jaar werd en geëxperimenteerd met het keyboard en hij nam les toen hij 7 jaar was. Vanaf dat moment is hij altijd bezig geweest met muzikale projecten op allerlei niveaus. 

In 2008 besloot hij auditie te doen voor de havo voor muziek en dans, waar hij al snel zijn passie vond voor het lesgeven van kinderen. Begonnen bij pianoles bij kinderen thuis en het begeleiden van kinderkoor Do-Re-Mi, uitgegroeid naar fulltime muziekdocent. In 2013 slaagde hij voor de havo en wilde de stap naar het conservatorium graag maken. De stap om Docent muziek te gaan studeren voelde als de meest logische en dit is ook de grondslag van Kevin's interesse: Om anderen te begeleiden en verder te helpen in hun muzikale traject. Tijdens deze opleiding meermaals op studiereis te zijn geweest naar het buitenland kwam ook de interesse in het werken met grote groepen opzetten. In een workshop vorm voel ook als een tweede natuur voor hem. 

 

Na in 2017 Docent muziekopleiding te hebben afgerond aan Codarts Rotterdam, was Kevin gegrepen door de wereld van Vocale Muziek. Naast fulltime werkzaamheden met zijn eigen bedrijf besloot hij meteen door te studeren aan de Master Vocal Leadership. Een vernieuwende kijk op het leiden van koren en vocale groepen. Door zijn achtergrond in het onderwijs, lag de focus al snel op het combineren van ideeën uit de wereld van Vocal Leadership en zijn onderwijspraktijk. Hij rondde de opleiding in November 2020 af aan Codarts Rotterdam. Met de werkvormen en methodieken uit deze opleiding op zak staan zijn ogen gericht op de toekomst en brengt hij een rugzak met vernieuwende ideeën. 

Als muzikale duizendpoot is Kevin Zwinkels wekelijks bezig met een kruisbestuiving van muzikale projecten. Door te werken met verschillende groepen en plekken komen alle muzikale ideeën in zijn werkveld elkaar tegen. Momenteel is hij werkzaam op de Galvanischool in Den Haag als vakdocent, is hij opleidingsdocent muziek aan de pabo van Inholland en Dirigent van het Musical en Popkoor Delft. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en schrijven van liedjes voor de de ontwikkeling van EigenwijsNext, een landelijke muziekmethode. Voor een overzicht van projecten en werkzaamheden in het verleden kunt u kijken op LinkedIn of ander Socials